Preskočiť na hlavný obsah

Jablkový koláč s penou ♡

Ahojte♡
Pripravila som si pre vás ďalší jablkový koláč.
Recept je jednoduchý,  tak budem rada, ak ho vyskúša, čo najviac z vás.

Čo budeme potrebovať?

Cesto:

200g celozrnnej múky
50g kryštálového cukru
130g zmäknutá hera
1vajíčko
štipku soli

Jablková plnka:

700g jabĺk
50g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
1čl škorice
nastrúhaná citrónová kôra a šťava z jedného citróna
40g zmäknutej hery
3 žĺtka

Snehový klobúčik:

3bielka
štipka soli
130g cukru

Postup

Cesto:

Všetky ingrediencie dáme do jednej misky a rukou vypracujeme jednotné cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie, dáme do chladničky a necháme odstáť približne 40 minút.

Odležané cesto vyvaľkáme na pomúčenej ploche do tvaru kruhu. Do tortovej formy nasadíme papier na pečenie a spodnú časť formy vyložíme cestom, cesto dáme aj po okrajoch formy do výšky približne dva centimetre. Cesto popicháme vidličkou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 15 minút pri teplote 180°C. 

Jablková plnka:

Jablká si ošúpeme a nakrájame na kocky. Vložíme ich do hrnca spolu s vanilkovým a kryštálovým cukrom, citrónovou kôrou a citrónovou šťavou. Varíme až do mäkka. Zmes necháme trošku vychladnúť.
Keď nám jabĺčka vychladnú primiešame do nich tri žĺtka a heru. Vznikne nám jablková hmota, ktorú vylejeme na predpečené cesto a dáme piecť na 25 minút pri teplote 180°C.


Snehový klobúčik:

Z troch bielok a štipky soli si spravíme snehovú penu. Keď máme snehovú penu hotovú, tak do nej primiešame cukor. Vyšľahanú hmotu vylejeme na upečený koláč a spolu s penou ho dáme zapiecť na 5-10 minút do rúry, kým nám bielka na vrchu trošku nezhnednú. 

Koláč máme hotový!
Dobrú chuť! ♡


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kuracie prsia s kečupom a horčicou

  Kuracie prsia s kečupom a horčicou Čo budeme potrebovať? -Kuracie prsia -Bravčovú masť -Soľ a k orenie -Kečup a h orčica Postup: Nakrájame si kuracie prsia na kocky, rozohrejeme si panvicu a necháme roztopiť masť. Na roztopenú masť pridáme nakrájanú kuracinu. Mäsko okoreníme a osolíme, necháme dusiť. Keď nám mäsko chytí farbu, pridáme naň kečup a horčicu, dôkladne premiešame a necháme dovariť.  Keďže mäsko pustí šťavu, je možné ho servírovať rôzne. My sme to vyskúšali rovno na rôzne spôsoby: Ja som si mäsko vychutnala s uvarenými zemiakmi na cibuľke, mamina ho mala naservírované so zeleninou a chlebíkom, no a posledná porcia bola s cestovinami.    Ďakujem, že čítate môj blog ♡ Ak budete skúšať aj tento recept, nezabudnite mi poslať fotku a určite dajte vedieť ako Vám chutilo  ♡

Perníkový koláč s tvarohom a želatinou

Ahojte! Dnes som si pre vás pripravila nový recept. Tentokrát je to perníkovýkoláč, cesto je podobné ako pri prvom perníku ale máme tu niečo navyše. Poďme sa teda spoločne na to pozrieť. Cesto                                    Puding             200g cukru                                   2 Zlaté klasy        400g celozrnnej múky                 1l mlieka 2vajcia                                          5pl cukru 3pl kakaa                                      500g tvarohu         2č...

Morčacie prsia na smotane

  Ahojte!  Po dlhšej dobe som tu znovu s novým receptom. Tentokrát je to niečo iné, čo tu ešte nebolo. Je to môj prvý slaný recept na blogu.  Čo budeme potrebovať? -Morčacie prsia (ja som použila 1kg) -Cibuľku -Bravčovú masť  -Kari -Kurkuma -Vegeta -Soľ -Korenie -Cesnak (može byť čerstvý, ja som ale použila granulovaný) -Kyslá smotana -Mlieko -Tavený syr Postup: Rozohrejeme panvicu, necháme roztopiť masť.  Ja osobne preferujem masť pred olejmi a maslami, pretože to pri mäsku dá lepšiu chuť. Ale ak sa vám to zdá nezdravé, môžete použiť tuk, ktorý Vám vyhovuje.  Nakrájame si na jemno cibuľku a opražíme na rozohriatom tuku. Pridáme cesnak a opekáme do zlatista.  Medzitým si nakrájame prsia. Ja som ich krájala na väčšie kocky, mám to tak radšej. Nakrájané mäsko pridáme do panvice, osolíme a okoreníme podľa chuti. Po dusíme aby mäsko pustilo šťavu.  Následne dochutíme vegetou, kari korením a kurkumou. Podusíme.   V miske si rozmieš...