Preskočiť na hlavný obsah

Perníkový koláč s tvarohom a želatinou

Ahojte!
Dnes som si pre vás pripravila nový recept. Tentokrát je to perníkovýkoláč, cesto je podobné ako pri prvom perníku ale máme tu niečo navyše. Poďme sa teda spoločne na to pozrieť.

Cesto                                    Puding            

200g cukru                                   2 Zlaté klasy       
400g celozrnnej múky                 1l mlieka
2vajcia                                          5pl cukru
3pl kakaa                                      500g tvarohu        
2čl sódy bikarbóny            2čl korenia do perníkov 

Želé       
1dcl olej
1/2l mlieka                                   
1/2l ovocného kompótu
2pl chia                                         
1 zlatý klas
2čl škorice
hrozienka         

Postup

Ako prvé si zmiešame múku sódu, škoricu, kakao, korenie do perníkov a hrozienka.

Do rozmiešanej sypkej zmesi pridáme olej, vajíčka a mlieko.
Nakoniec pridáme cukor a chia semiačka. Cesto poriadne premiešame a pečieme pri 180° cca 20-30minút.

Kým sa nám cesto pečie,  uvaríme si puding z dvoch zlatých klasov a cukru. Keď budeme mať puding uvarený, zamiešame doň 500g tvarohu a poriadne premiešame, vznikne nám hmota, ktorú vylejeme na cesto. Potom si uvaríme puding zo zlatého klasu a  z 1/5-1l kompótu, ktorý je zriedený vodou. My sme použili ríbezľový kompót. 

Koláčik je jednoduchý a veľmi chutný odporúčam vám, vyskúšať ho♡

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kuracie prsia s kečupom a horčicou

  Kuracie prsia s kečupom a horčicou Čo budeme potrebovať? -Kuracie prsia -Bravčovú masť -Soľ a k orenie -Kečup a h orčica Postup: Nakrájame si kuracie prsia na kocky, rozohrejeme si panvicu a necháme roztopiť masť. Na roztopenú masť pridáme nakrájanú kuracinu. Mäsko okoreníme a osolíme, necháme dusiť. Keď nám mäsko chytí farbu, pridáme naň kečup a horčicu, dôkladne premiešame a necháme dovariť.  Keďže mäsko pustí šťavu, je možné ho servírovať rôzne. My sme to vyskúšali rovno na rôzne spôsoby: Ja som si mäsko vychutnala s uvarenými zemiakmi na cibuľke, mamina ho mala naservírované so zeleninou a chlebíkom, no a posledná porcia bola s cestovinami.    Ďakujem, že čítate môj blog ♡ Ak budete skúšať aj tento recept, nezabudnite mi poslať fotku a určite dajte vedieť ako Vám chutilo  ♡

Morčacie prsia na smotane

  Ahojte!  Po dlhšej dobe som tu znovu s novým receptom. Tentokrát je to niečo iné, čo tu ešte nebolo. Je to môj prvý slaný recept na blogu.  Čo budeme potrebovať? -Morčacie prsia (ja som použila 1kg) -Cibuľku -Bravčovú masť  -Kari -Kurkuma -Vegeta -Soľ -Korenie -Cesnak (može byť čerstvý, ja som ale použila granulovaný) -Kyslá smotana -Mlieko -Tavený syr Postup: Rozohrejeme panvicu, necháme roztopiť masť.  Ja osobne preferujem masť pred olejmi a maslami, pretože to pri mäsku dá lepšiu chuť. Ale ak sa vám to zdá nezdravé, môžete použiť tuk, ktorý Vám vyhovuje.  Nakrájame si na jemno cibuľku a opražíme na rozohriatom tuku. Pridáme cesnak a opekáme do zlatista.  Medzitým si nakrájame prsia. Ja som ich krájala na väčšie kocky, mám to tak radšej. Nakrájané mäsko pridáme do panvice, osolíme a okoreníme podľa chuti. Po dusíme aby mäsko pustilo šťavu.  Následne dochutíme vegetou, kari korením a kurkumou. Podusíme.   V miske si rozmieš...