Ahojte, dnes som si pre vás pripravila recept na indickú šošovicu. Rýchly a zdravý recept hotový za pár minút.
Ingrediencieolej
1ks menšia cibuľka
3 strúčky cesnaku
2 lyžičky nakrájaného zázvoru
2 lyžičky korenia garaam masala
1 lyžička rasce
1 lyžička kurkuma
1 lyžička kari korenia
soľ podľa chuti
250g červená šošovica
300ml paradajkový pretlak
čili
voda
Postup
Na rozpálenú panvicu pridáme olej, na drobno nakrájame cibuľu a cesnak. Pridáme na rozpálený oheň. Keď sa nám cibuľa s cesnakom opraží, pridáme koreniny - garaam masalu, rascu, kurkumu a kari. Premiešame, pomaly pridáme 1dcl vody a rozmiešame.
Pridáme umytú šošovicu a dolejeme vodu tak aby bola hladina vody mierne nad šošovicou.
Pridáme soľ, podľa chuti môžeme pridať aj cukor, premiešame, a necháme variť pokým nám šošovica nezmäkne. Pridáme paradajkový pretlak, čili, zázvor a ešte chvíľu povaríme.
Komentáre
Zverejnenie komentára