Preskočiť na hlavný obsah

Perníkový koláčik

Ahojte lásky! Máme tu prvý recept. Tešíte sa? Mne osobne tento koláčik veľmi chutí a pripravovala som ho spoločne s mojím priateľom. Dúfam, že sa vám moje fotky budú páčiť a že koláčik vyskúšate. Nie je náročný na prípravu, cesto budete mať hotové v priebehu pár minút <3 Tak poďme na to!

Budeme potrebovať:

  • 150g trstinového cukru
  • 400g celozrnnej múky
  • 2vajíčka
  • 3pl holandského kakaa
  • 2čl sódy bikarbóny
  • prášok do pečiva
  • 1čl perníkového korenia
  • džem, my sme zvolili malinovo-ríbezľový, do cesta 3čl
  • 1dcl oleja
  • 1/2l mlieka

Môžme pridať:

  • rum 
  • posekané orechy
  • hrozienka
  • škoricu
  • čokoládu

Postup prípravy:

  1.  Všetky sypké ingrediencie zmiešame v jednej nádobe
  2. Do zmesi, ktorá nám vznikne primiešame ostatné suroviny
  3. Cesto poriadne vymiešame, dokým nám nezmiznú hrudky
  4. Cesto vylejeme na plech, kde máme vopred prichystaný papier na pečenie
  5. Pečieme pri 180°C cca 20-30minút
  6. Upečený koláčik môžeme potrieť lekvárom a zaliať varenou čokoládou
  7. My čokoládu pripravujeme tak, že si do malého hrnčeka dáme vysoko percentnú čokoládu na varenie a smotanu na varenie. Samozrejme to robíme v horúcom kúpeli. Čokoláda je v kombinácii so smotanou lahodnejšia.
  8. Môžme servírovať s jogurtom a ovocím
No a takto vyzerali moje raňajky :)
Dúfam, že sa vám môj oficiálne prvý receptík páčil, dúfam, že ho vyskúšate a bude vám chutiť aspoň tak ako mne! Prajem krásny zvyšok dňa a dobrú chuť!

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kuracie prsia s kečupom a horčicou

  Kuracie prsia s kečupom a horčicou Čo budeme potrebovať? -Kuracie prsia -Bravčovú masť -Soľ a k orenie -Kečup a h orčica Postup: Nakrájame si kuracie prsia na kocky, rozohrejeme si panvicu a necháme roztopiť masť. Na roztopenú masť pridáme nakrájanú kuracinu. Mäsko okoreníme a osolíme, necháme dusiť. Keď nám mäsko chytí farbu, pridáme naň kečup a horčicu, dôkladne premiešame a necháme dovariť.  Keďže mäsko pustí šťavu, je možné ho servírovať rôzne. My sme to vyskúšali rovno na rôzne spôsoby: Ja som si mäsko vychutnala s uvarenými zemiakmi na cibuľke, mamina ho mala naservírované so zeleninou a chlebíkom, no a posledná porcia bola s cestovinami.    Ďakujem, že čítate môj blog ♡ Ak budete skúšať aj tento recept, nezabudnite mi poslať fotku a určite dajte vedieť ako Vám chutilo  ♡

Perníkový koláč s tvarohom a želatinou

Ahojte! Dnes som si pre vás pripravila nový recept. Tentokrát je to perníkovýkoláč, cesto je podobné ako pri prvom perníku ale máme tu niečo navyše. Poďme sa teda spoločne na to pozrieť. Cesto                                    Puding             200g cukru                                   2 Zlaté klasy        400g celozrnnej múky                 1l mlieka 2vajcia                                          5pl cukru 3pl kakaa                                      500g tvarohu         2č...

Morčacie prsia na smotane

  Ahojte!  Po dlhšej dobe som tu znovu s novým receptom. Tentokrát je to niečo iné, čo tu ešte nebolo. Je to môj prvý slaný recept na blogu.  Čo budeme potrebovať? -Morčacie prsia (ja som použila 1kg) -Cibuľku -Bravčovú masť  -Kari -Kurkuma -Vegeta -Soľ -Korenie -Cesnak (može byť čerstvý, ja som ale použila granulovaný) -Kyslá smotana -Mlieko -Tavený syr Postup: Rozohrejeme panvicu, necháme roztopiť masť.  Ja osobne preferujem masť pred olejmi a maslami, pretože to pri mäsku dá lepšiu chuť. Ale ak sa vám to zdá nezdravé, môžete použiť tuk, ktorý Vám vyhovuje.  Nakrájame si na jemno cibuľku a opražíme na rozohriatom tuku. Pridáme cesnak a opekáme do zlatista.  Medzitým si nakrájame prsia. Ja som ich krájala na väčšie kocky, mám to tak radšej. Nakrájané mäsko pridáme do panvice, osolíme a okoreníme podľa chuti. Po dusíme aby mäsko pustilo šťavu.  Následne dochutíme vegetou, kari korením a kurkumou. Podusíme.   V miske si rozmieš...